November 2011: Gemeente Zoetermeer gaat door met succesvol startersbeleid

De gemeente blijft startende ondernemers helpen bij het zetten van hun eerste stappen op het ondernemerspad. Burgemeester en wethouders hebben besloten het lopende project 'Startende bedrijvigheid en nieuwe initiatieven' in 2012 en 2013 te continueren. Bť Emmens (wethouder Economie): "De Zoetermeerse aanpak voor startende ondernemers werkt. Dat blijkt uit de evaluatie. Van de 181 deelnemers aan het starterstraject is 68% een bedrijf gestart. Ook zijn alle 64 deelnemers aan de KvK-Coachpool nog actief in hun bedrijf."

De gemeente startte in 2009 het starterstraject samen met de Kamer van Koophandel Den Haag. Omdat het project eind dit jaar afloopt, vond er onlangs een evaluatie plaats. Door de positieve ervaringen uit deze evaluatie besloot het college het project te verlengen. Startende ondernemers kunnen dus ook de komende jaren deelnemen aan het starterstraject en gebruik maken van de KvK-Coachpool. Bovendien blijft de starterscoŲrdinator actief als centraal aanspreekpunt.

Starterstraject

Deelnemers aan het starterstraject maken gebruik maken van een team van adviseurs. Zij laten zich informeren tijdens een adviesgesprek of volgen een van de vele workshops. Uit de evaluatie blijkt dat het starterstraject aansluit bij de vragen en behoeften van startende ondernemers in Zoetermeer.

KvK-Coachpool

De KvK-Coachpool Zoetermeer is een klankbord voor de jonge ondernemer en bestaat uit zes professionele coaches met ervaring op het gebied van ondernemerschap. Deze coachpool blijkt na twee jaar een positief effect te hebben op de ontwikkeling van de ondernemer. Het droeg bij aan bijvoorbeeld de uitbreiding van het zakelijk netwerk, meer klanten en omzetverhoging. Meer informatie over het startersproject staat op www.zoetermeer.nl/ondernemen.

Sociaal Economische Agenda

De gemeente wil een aantrekkelijk ondernemersklimaat creŽren voor startende ondernemers. Daarom hebben de gemeente Zoetermeer en het bedrijfsleven in 2008 hun krachten gebundeld en bekrachtigd in het convenant van de Sociaal Economische Agenda (SEA). Een van de speerpunten van de SEA is het stimuleren van zelfstandig ondernemerschap.

Bron: www.zoetermeer.nl

 
< Prev   Next >
© 2005 – 2022 Meuwissen Advies