31 december 2013: Terugblik op 5 jaar KvK-Coachpool

De Kamer van Koophandel Den Haag startte in 2008 met de KvK Coachpool omdat uit meerdere onderzoeken bleek dat ondernemers die tijdens hun beginjaren worden begeleid, een hogere slagingskans hebben. Het traject bleek direct een succes. De deelnemende ondernemers waren zeer enthousiast over de professionele ontwikkeling die ze doormaakten.

Vanwege het succes in Den Haag startte KvK Coachpool ook in andere gemeenten. Uiteindelijk konden ondernemers in Delft, Den Haag, Katwijk, Leiden, Lisse, Rijswijk, Westland en Zoetermeer deelnemen aan het traject. De gemeenten beseften dat een hogere slagingskans in de eerste jaren van een bedrijf positieve gevolgen heeft voor de lokale economie.

Met KvK Coachpool konden ondernemers zelf een professionele coach kiezen die bij hen paste. De gemeente waar hun bedrijf was gevestigd, betaalde de advieskosten tot een bepaald maximum en onder bepaalde voorwaarden. Coach en ondernemer gingen vervolgens aan de slag met een gerichte vraag. Die vraag kon elk aspect van ondernemerscompetenties beslaan, van financiŽn tot acquisitie.

In totaal namen 1.085 ondernemers deel aan KvK Coachpool. Meuwissen Advies was een van de coaches in de gemeente Zoetermeer en begeleide een kleine 20 ondernemers bij het opzetten en doorontwikkelen van hun onderneming. Op basis van de eigen ondernemerservaring stond Meuwissen Advies de ondernemers met raad, daad en contacten bij. Met veel enthousiaste reacties tot gevolg.

KvK Coachpool eindigde december 2013. Met een korte terugblik laat de Kamer van Koophandel zien hoe in de praktijk ondernemers en coaches met elkaar aan het werk gingen. Alle geÔnterviewde ondernemers en coaches geven aan dat ze het jammer vinden dat KvK Coachpool verdwijnt; dankzij dit traject konden de ondernemers en daarmee de bedrijven, zich veel professioneler ontwikkelen. Ook Meuwissen Advies vindt het jammer dat het initiatief verdwijnt. Het was een mooie manier om de in de afgelopen 10 jaar opgebouwde eigen kennis en ervaring over te dragen op een nieuwe enthousiaste generatie van ondernemers en daarmee op actieve wijze invulling te geven aan het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 
< Prev   Next >
© 2005 – 2022 Meuwissen Advies