Alba Scrap Trading ISPS-gecertificeerd
Image

Op 4 april 2014 kreeg Alba Scrap Trading het goede nieuws dat de toetsing voor de ISPS-certificering tot een positief advies heeft geleidt. Daarmee is de spliksplinternieuwe terminal aan de Vlothavenweg in Amsterdam voor het verladen van staalschroot- en non-ferro metalen binnenkort officieel ISPS-gecertificeerd.

De uiterst moderne terminal is een van de belangrijkste investeringen van de ALBA Group op het gebied van commodities van de afgelopen jaren en een verdere belangrijke stap in de sterkere internationale oriŽntatie van de onderneming. Met een oppervlak van 27.000 vierkante meter, een kadelengte van 180 meter en een opslagcapaciteit van meer dan 200.000 ton is de nieuwe terminal meer dan vijfmaal zo groot als de huidige ALBA-locatie in Dordrecht. In de toekomst worden aan de nieuwe terminal schepen met een laadcapaciteit van max. 50.000 ton en 12,5 meter diepgang afgehandeld. De Amsterdamse haven met zijn grote diepte van 15 meter biedt daarvoor ideale omstandigheden. Perfect is ook de korte verbinding met de Noordzee, die slechts enkele kilometers bedraagt. Voor de verbinding met snelweg en spoor en de luchthaven van Amsterdam is de locatie eveneens perfect gelegen.

Tot de uitrusting van de terminal behoren een graafmachine voor omslag, een wiellader en een mobiele havenkraan (Liebherr LHM 550). De laatste beschikt over een draagvermogen van 40 ton en een bereik tot 50 meter. Daarnaast bevinden zich op het terrein een entrepot en een administratiekantoor.

De nieuwe terminal van AST dient als verzamel- en omslagterrein voor hoofdzakelijk ijzermetalen en biedt dankzij zijn condities de mogelijkheid om hoogwaardige kwaliteiten te laden en te lossen. Daarnaast worden er ook non-ferro metalen, kunststoffen en papier verwerkt. Het materiaal wordt aangeleverd per binnenschip, zeeschip of vrachtwagen, met name uit de Benelux, maar ook uit andere Europese landen waarin de ALBA Group actief is. Van Amsterdam uit gaan de grondstoffen naar de afnemerlanden wereldwijd. De ALBA Group exporteert met name naar Turkije, Egypte, Spanje, Griekenland, Verre Oosten en de Verenigde Arabische Emiraten.

Over de ALBA Group:

De ALBA Group is met haar beide merken ALBA en Interseroh met circa 200 dochterondernemingen en deelnemingen actief in Duitsland en Europa en in AziŽ en de Verenigde Staten. Met in totaal een kleine 9000 medewerkers behaalt de groep een jaarlijks omzetvolume van circa 2,9 miljard euro (2012). Daarmee is de ALBA Group wereldwijd een van de toonaangevende recyclingbedrijven, milieudienstverleners en grondstoffenleveranciers. Het zwaartepunt van de operationele activiteiten van Interseroh ligt bij de organisatie van de inname van verpakkingen en producten en de verkoop van staal- en metaalschroot. ALBA concentreert zich met name op gemeentelijke afvalverwerking en afvalverwerking in de commerciŽle sector, verkoop van secundaire grondstoffen, ontwikkeling en exploitatie van recycling- en productie-installaties en ontwerp en uitvoering van facility solutions. Meer informatie over de ALBA Group vindt u op www.albagroup.de.

 
< Prev   Next >
© 2005 – 2022 Meuwissen Advies