1 augustus 2015: Meuwissen Advies start Port Security Center

Meuwissen Advies begeleidt een groot aantal terminals in de Nederlandse Zeehaven op het gebied van Port Security. Om hen te ondersteunen bij de implementatie van de ISPS-code, start Meuwissen Advies met het Port Security Center, een Europees initiatief dat informatie over de ISPS-code verstrekt en betrokken partijen een netwerk biedt.

De International Ship & Port Facility Security Code is in 2004 in werking getreden en beschrijft de verantwoordelijkheden van overheden, rederijen, personeel aan boord van schepen en personeel van havenfaciliteiten in verband met het detecteren van bedreiging van de veiligheid en het nemen van preventieve maatregelen om incidenten omtrent beveiliging te voorkomen, die een bedreiging vormen voor schepen en havenfaciliteiten betrokken in de internationale handel. De ISPS-code werd door de IMO (International Maritime Organisation) ontwikkeld als gevolg van het veiligheidsrisico tegenover schepen en havenfaciliteiten dat men ervoer na de aanslagen op 11 september 2001 in de Verenigde Staten. De ISPS-code is een amendement op de SOLAS (International Convention for the Safety of Life at Sea) waarin de minimum eisen in verband met beveiliging van schepen, havenfaciliteiten en overheidsinstellingen beschreven staan.

Intussen zijn we ruim een decennium verder en zijn veel terminals toe aan hun tweede hercertificering. Daarbij ondervinden ze regelmatig problemen door de intussen strenger geworden maatregelen en toetsingseisen. Ook hebben veel bedrijven behoefte aan ondersteuning bij de verplichte kwartaaloefeningen en jaarlijkse integrale oefening.

Port Security Center biedt achtergrondinformatie over de onderliggende wet- en regelgeving en implementatie daarvan. Daarnaast biedt het standaard formats, training en advies om uw organisatie te certificeren en gecertificeerd te houden. En natuurlijk best practices van reeds gecertificeerde bedrijven! De uiteindelijke ambitie is om hét informatie-, kennisontwikkeling- en netwerkplatform te worden voor PFSO's, SSO's en PSO's.

Interesse? Kijk snel op www.portsecuritycenter.eu!

 
< Prev   Next >
© 2005 – 2022 Meuwissen Advies